כל מה שחשוב לדעת לפני שמטיילים בארה"ב
לא משנה לאן אתם טסים בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, מדובר בטיסה לא קצרה, וחשוב להיערך בהתאם. אז איך מתכננים טיול בחלק האמריקני של צפון אמריקה, מה חשוב לדעת, מה כדאי לבדוק ואילו כיסויים ביטוחיים כדאי לשקול?
גורדי השחקים העצומים, הקצב המהיר, הסרטים, הכוכבים, הנופים, ההיסטוריה והרב-גוניות העניקו לארצות הברית (ובצדק) את הכינוי 'ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות'. לא בכדי, מדובר היום באחד מיעדי התיירות הנחשקים ביותר בקרב ישראלים ומטיילים מכל רחבי העולם.
עם זאת, חשוב לזכור שדווקא בגלל כל אותן 'אפשרויות בלתי מוגבלות', תכנון של טיול בארה"ב אינו דומה לתכנון של טיול באירופה, או בכל יעד פופולרי אחר. בכל זאת, מדובר ביעד עצום בגודלו (פי 473 משטח מדינת ישראל!), שנמצא בצד השני של הגלובוס, ולכן הטיול אליו אינו ספונטני ומחייב היערכות מוקדמת.
לפני שמתחילים לתכנן את הטיול לארה"ב
רגע לפני שאתם מזמינים כרטיס טיסה, עצרו. אם אתם לא אזרחי ארה"ב, הדבר הראשון שאותו עליכם לעשות, עוד לפני שבחרתם תאריכים, הוא להוציא ויזה (אשרת כניסה). בלי האשרה, לא תוכלו להיכנס לארה"ב ולעבור בין המדינות השונות שבתחומה.
קחו בחשבון שתהליך הוצאת הוויזה מתנהל מול שגרירות ארצות הברית בישראל, כרוך במילוי טפסים ודורש גם הגעה פיזית לראיון בשגרירות בתל אביב או בירושלים. תהליך זה לוקח (במקרה הטוב) בין חודש לחודש וחצי, כך שלא כדאי להשאיר אותו לרגע האחרון. קחו גם בחשבון שלא כל בקשות הוויזה מאושרות בסופו של דבר ושחבל להשקיע זמן, כסף ומאמץ בתכנון הטיול, רק כדי לגלות שהבקשה שלכם נדחתה.
הצלחתם להשיג ויזה? עכשיו אפשר להתחיל לתכנן את הטיול עצמו, כשגם כאן כדאי להתנהל בשלבים ובצורה מסודרת שתאפשר לכם למצות כמה שיותר מהמסע.
לפני שמזמינים טיסות
הטיסות מישראל לארצות הברית ארוכות ויקרות, והמעבר ממדינה למדינה בתוך ארה"ב מצריך לא פעם טיסות פנימיות. לכן, כדי לתאם ציפיות ריאליות מול מסגרת הזמן שיש לכם, כדאי מאוד שתהיה לכם תכנית כללית שכוללת בין השאר את הפרטים הבאים:
- משך הטיול – מדובר בהחלטה הראשונה שיהיה עליכם לקבל. ההחלטה על משך הטיול היא כמובן אינדיבידואלית ותלויה במספר הימים שבהם אתם יכולים להיעדר מהעבודה/לימודים, בתקציב שלכם, במספר המדינות והמקומות שבהם אתם רוצים לטייל וכדומה.
- יעד הטיול – גם אם יש לכם מטוס פרטי, אין שום סיכוי שתוכלו לטייל בכל ארצות הברית בשלושה או אפילו בארבעה שבועות. עדיף שתגדירו לעצמכם מקסימום 3-2 יעדים שבהם תבקרו בטיול הזה, או לכל הפחות חבל ארץ שבו תרצו להתרכז (למשל, דרום מערב ארה"ב, בדגש על אריזונה, קליפורניה וטקסס). ציינו לעצמכם את האטרקציות המרכזיות בכל יעד ו-ודאו, באמצעות המפות של גוגל, שהמרחקים סבירים והגיוניים בטווח הזמן שיש לכם. לא מן הנמנע שיהיה עליכם להעביר לילה בדרכים, או לחילופין בקרוואן או אכסניה (מוטל) בצדי הדרך.
- מועד הטיול – מזג האוויר בארה"ב יכול להיות קיצוני, ולכן – עוד לפני שאתם סוגרים תאריכים – חשוב מאוד לוודא שביעדים שבחרתם לא צפוי במועדי הטיול עומס חום נוראי, קור מקפיא, או רחמנא לצלן - הוריקן. החודשים הנעימים ביותר לביקור בארה"ב הם בדרך כלל מאי-יוני וספטמבר-אוקטובר, אבל גם בהם חשוב לוודא שאין "שאריות" לא רצויות, כגון סופות חול הנגרמות מהחום העז, או כבישים שעדיין חסומים בעקבות השלגים. פרמטר נוסף שחשוב לבדוק הוא חגים ומועדים (חג המולד או חג ההודיה, למשל) שבהם האווירה אולי מיוחדת, אבל רוב האתרים סגורים ו/או שייתכן עומס רב.
הזמנת טיסות ומלונות
עכשיו, כשיש בידכם תוכנית-על, אתם יכולים להתחיל לחפש טיסות ומלונות. ההמלצה שלנו היא להזמין מראש לפחות את הטיסות שבין היבשות (מישראל לארה"ב ובחזרה) ואת המלון ללילה הראשון בכל יעד. ככה תוכלו להיות רגועים בקשר לטווח התאריכים שהגדרתם לעצמכם, ולא תצטרכו להתחיל לחפש מקום לינה עם ג'ט לג ואחרי הטיסה המתישה.
את שאר מקומות הלינה והטיסות הפנימיות תוכלו להזמין תוך כדי טיול, אך קחו בחשבון שבמקרה כזה ייתכן שהמחירים יהיו יקרים יותר ושלא תמיד תמצאו מקום לינה ברמה או במיקום שאתם רוצים, במיוחד אם אתם מטיילים בתאריכים מבוקשים.
לחילופין, אם אתם מתכננים לטייל בקרוואן או לשכור רכב באחד מהיעדים, כדאי שתזמינו (או לפחות תבדקו) מראש גם את הנושא הזה. לא חסרות סוכנויות להשכרת רכבים וקרוואנים ברחבי ארה"ב, אך המחירים שלהן משתנים חדשות לבקרים, וכן גם רמת השירות והאמינות.
הכנת תוכנית הטיול
זהו בעצם השלב שבו אתם "יוצקים" את התוכן של הטיול אל תוך תוכנית-העל שכבר הכנתם:
- קראו קצת על כל יעד, קראו המלצות ותשאלו חברים.
- הכניסו לטבלה את הפרטים החשובים על כל אחד מהיעדים: מספרי חירום (כוחות הצלה ושגרירות ישראל), מיקום המרכז הרפואי הגדול, פרטי סוכנות השכרת הרכב (אם רלוונטי) וכדומה.
- בחרו את האטרקציות שהן בגדר "חובה" מבחינתכם והוסיפו לרשימה אטרקציות נוספות שבהן תרצו לבקר כאופציה, אם יהיה לכם זמן.
- הגדירו את מספר הימים שבהם תשהו בכל אחד מהיעדים (בהתאם להעדפה האישית שלכם ולמספר האטרקציות שבחרתם).
- הכניסו לטבלה את הפרטים החשובים על כל אטרקציה: זמני פתיחה, מחירים, כתובת, טלפון, דרישות מיוחדות וכדומה.
- הוסיפו תאריכים ופרטים על פסטיבלים, הופעות ואירועים מיוחדים שבהם תרצו לבקר.
לפני שטסים
הדבר האחרון (וכנראה החשוב ביותר) שעליכם לעשות לפני הטיול, הוא לדאוג לביטוח נסיעות שהולם את הצרכים שלכם ואת אופי הטיול.
- בבואכם לסגור את ביטוח הנסיעות אל תשכחו לתת לחברת הביטוח את פרטי הטיול המלאים: תאריכים, יעדים (ציינו גם מדינות שבהם תעצרו לנחיתת ביניים אם בחרתם בטיסה כזו) והפעילויות המתוכננות.
- זכרו שחלק מהפעילויות מוגדרות כחריגות לפוליסה (סקי או ספורט אתגרי, לדוגמה) ולכן חשוב שתציינו את הכל מראש ותוודאו שאתם מכוסים מכל הכיוונים. אם זה חשוב לכם - אל תשכחו להוסיף כיסוי לכבודה, לטלפון, למצלמה וכדומה.
- אם אתם מתכננים טיול ארוך של כמה חודשים או יותר, חשוב מאוד שתוודאו עם חברת הביטוח מהו תוקף הביטוח המרבי ותוודאו שזה תואם את משך הטיול שלכם. בדקו גם מהי המדיניות במקרה שבו תחליטו להאריך את הטיול באופן ספונטני.
- לאחר שאתם מסיימים את תהליך רכישת ביטוח הנסיעות, ודאו שיש ברשותכם את מספר הפוליסה ואת פרטי הקשר למקרה חירום. הוסיפו אותם לתוכנית הטיול שלכם ושאו אותם עליכם במהלך הטיול.
וזהו, אתם מוזמנים לנגן את Country Roads (או כל שיר אמריקני שמתאים ליעד שבחרתם) ובעיקר ליהנות מהנסיעה.