דלג לתוכן הדף
דלג לתוכן הדף
|

8 דברים שחייבים לעשות לפני שקונים רכב חדש

המשפחה גדלה? הילדים רוצים רכב משלהם? לא משנה באילו נסיבות אתם קונים רכב חדש, ברור שמדובר בהוצאה לא מבוטלת ובחירה לא פשוטה. כך תעשו זאת נכון ותרכשו רכב שמתאים בדיוק לצרכים שלכם

ברוב משקי הבית בישראל יש מכונית. בחלקם יש אפילו שתיים או יותר. השימוש במכונית, במקרים רבים, הוא יומיומי ואינטנסיבי, ובשל בעיית הפקקים בישראל – הנוהגים ברכב מעבירים בו לא מעט שעות. גם עלות הרכב, משלב הרכישה ודרך התחזוקה השוטפת, מהווה חלק משמעותי בסל ההוצאות של רוב המשפחות בישראל.

בעקבות כל אלה, מובן שקניית מכונית היא משימה שיש להקדיש לה מחשבה רבה, תוך מתן דגש על שיקולים אישיים, כלכליים וגם שיקולי נוחות. איך מאזנים בין כל אלה ומגיעים להחלטה הנכונה ביותר? הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות סדר, רגע לפני שליפת כרטיס האשראי:

1. הגדרת צרכים

לפני שאתם בוחרים רכב חדש, נסו להעריך את מידת השימוש הצפוי שלכם. כמה פעמים בשבוע אתם עומדים להשתמש ברכב? האם רוב הנסיעות יהיו קצרות או ארוכות? לכמה מקום אתם זקוקים בתא האחורי (למשל, עבור עגלת תינוק)? כמה אנשים ייסעו במושב הרכב האחורי? התשובות יסייעו לכם להתמקד בדגמים המתאימים ביותר לצרכיכם.

2. מחקר שוק

סביר להניח שבשוק המכוניות יש יותר מדגם אחד שעונה על צרכיכם. לפני שאתם בוחרים סופית את המכונית שתרכשו, קראו על המכוניות ביקורות ברשת וחפשו חוות דעת מאנשים שרכשו אותן. 

3. הקפדה על בטיחות

אחד הפרמטרים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון בעת קנייה של רכב חדש הוא רמת הבטיחות שלו. לכל רכב יש דירוג בטיחות רשמי, שנקבע על ידי סוכנויות עולמיות העוסקות בכך. כמו כן, בחלק מכלי הרכב מותקנות מערכות בטיחות חדישות, מה שבהחלט שווה לפעמים תוספת למחיר.  

 4. השוואת מחירים

לאחר שבחרתם בדגם בו אתם מעוניינים, בדקו אם אתם זכאים להנחה כלשהי, או אם קיים מבצע שיכול להיטיב אתכם. לעתים קרובות, המחירים הרשמיים המפורסמים אינם סופיים, וניתן להוזיל אותם באמצעות התמקחות. מעבר לכך, המחירים נוטים לרדת משמעותית אם רוכשים את הרכב במסגרת מבצעי סוף שנה או בעזרת הטבות של מועדוני לקוחות.

5. זהירות מיוחדת בקניית רכב משומש

 כשאתם קונים רכב חדש מיבואן או מחברת ליסינג, סביר להניח שתקבלו רכב תקין, ושגם אם תצוץ בעיה – יהיה למי לפנות. בקניית רכב משומש מאדם פרטי, מטבע הדברים, המצב שונה ואף מחייב נקיטה באמצעי זהירות. יהיה עליכם לפגוש את הבעלים פיזית, לוודא שהרכב אכן שייך לו ולבצע בדיקה עצמאית לרכב במכון מורשה. עוד יש לוודא שמספר השלדה והמנוע תואמים את הנתונים המופיעים בשטר המכר. לאחר כל הבדיקות, אמתו את הפרטים שבדקתם מול אלה שבמחשבי משרד הרישוי. כדאי גם לבדוק בלשכת רשם המשכונות אם הרכב ממושכן.

6. נסיעת מבחן

כבר השתכנעתם? אתם עומדים לבצע את הרכישה? רגע לפני שתחתמו, כדאי לקחת את המכונית לסיבוב כדי "להרגיש" אותה. תוכלו לגלות, למשל, שאתם מתחברים יותר או פחות לאופן שבו המכונית נעה על הכביש, או לרעש אותו היא משמיעה. בסופו של דבר, לכל אחד ואחת יש העדפות אישיות, ולעתים לא ניתן לדעת אם הרכב מתאים לכם עד שלא נוהגים בו בפועל.

7. תכנון פיננסי

לאחר הגדרת הצרכים, נסו להעריך כמה כסף אתם יכולים להוציא על רכישת המכונית, בהתאם להיקף ההון העצמי שלכם ותחזית ההכנסות וההוצאות לשנים הקרובות. כדאי לבדוק מראש אם יש באפשרותכם לשלם על מלוא השווי של הרכב בפעימה אחת, או שיהיה עליכם להיעזר במסלול מימון, ליסינג, או שילוב של המסלולים. קחו בחשבון שהעלות הכוללת של הרכישה מושפעת לא רק מעלות הרכב שבו תבחרו, אלא גם מעלות מסלול המימון (במיוחד במקרה של לקיחת הלוואה, אז מתווספת ריבית לתשלום החודשי) ומעלות האחזקה (ביטוח, ניקיון, תיקונים וכו'). כמו כן, אם הרכב יהיה בבעלותכם יש להוסיף לעלות המשוערת את ירידת הערך המוערכת, הנובעת מההפרש בין מחיר הרכישה למחיר שבו תוכלו, ככל הנראה, למכור את הרכב בעתיד.

8. ביטוח

במסגרת חישוב העלות החודשית, יש לתת דגש מיוחד על ביטוח הרכב. עלות זו מורכבת מביטוח חובה שעל כל בעל רכב לרכוש, לצד ביטוחי רשות שמכסים סעיפים שונים – כגון נזקים לצד שלישי, רכב חלופי בעת הצורך, תיקוני שמשות, ועוד. בעבור חלק מהמכוניות תדרוש חברת הביטוח התקנה של מערכת מיגון מתקדמת, שנועדה למנוע גניבות. מומלץ לבדוק מראש אלו דרישות מיגון יהיו לרכב שאתם קונים ומהי עלותן. אם אתם קונים רכב מאדם פרטי – אל תשכחו לוודא שיש לכם ביטוח מהרגע שבו בוצעה העברת הבעלות. אל תשכחו שהביטוח הקודם שהיה למוכר הרכב לא יהיה בתוקף ברגע שהבעלות תעבור. כדי לדעת מה יהיה מחיר הביטוח, ניתן להעביר לסוכן מורשה את פרטי המכונית שאתם עומדים לרכוש ולבקש ממנו הצעת מחיר משוערת, עוד לפני העברת הבעלות. לחילופין, אפשר לבקש הצעת מחיר בתהליך דיגיטלי באתר מנורה מבטחים.